2016, június 20 - 07:08 Sajtószemle

Bérnővérek, akik a külföldre menekülés helyett még hazai kórházak között ingáznak –
Évente átlagban ötszáz magyar ápoló mond fel, és vállal szakmunkát külföldön. A pályaelhagyók számát megbecsülni sem lehet. Most még a havonta négyszáz órát dolgozó, kórházról kórházra ingázó bérnővéreknek köszönhető, hogy nem omlott össze a rendszer. Utolsó utáni pillanatban jött a kormányzati ígéret az egészségügyben dolgozók béremeléséről: ha nincs érdemi változás, rövidesen tényleg alig maradhat itthon szakszemélyzet, olyan elhivatott szakember, aki infúziót köt be, etet, mosdat, ágytálat cserél.
http://mno.hu/hetvegimagazin/berapolok-mentik-meg-az-egeszsegugyet-1347697
 

3,6 milliárdból szépül és fejlődik tovább Felcsút környéke
2,2 milliárd forintot ad a kormány a Bicske és Etyek közti bicikliútra, illetve gasztrosétányt építenek a Váli-völgyben - Felcsúttól nem messze, hangzott el az RTL Klub Híradójában.
http://index.hu/gazdasag/2016/06/19/3_6_milliardbol_szepul_es_fejlodik_tovabb_felcsut_kornyeke/

 

Nem baj, ha drágább, csak ne kelljen annyit járni a hivatalba
Fenntartással figyeli a háttérintézmény-rendszer átalakítását Varga Péter, Navracsics Tibor volt közigazgatási miniszter korábbi programírója.
http://nol.hu/belfold/csak-nem-csokkeno-burokracia-1620099
 

Önkéntes rendőrök, munkásőrök, ifjúgárdisták, felvirradt a napotok!
„A kormány kiemelt feladatának tekinti a hazafias nevelést és az utánpótlásképzést”. De ennyire?
http://magyarnarancs.hu/narancsblog/onkentes-rendorok-munkasorok-ifjugardistak-felvirradt-a-napotok-99786
 

Nyugdíj megállapításához ekkor hívhat tanút, és ekkor nem
Elvesztette a munkakönyvét? Azt hitte, már mehet nyugdíjba, de a nyugdíjintézet nem találja ledolgozott éveit? Szinte mindenki belefut ezekbe a problémákba. Van, amikor igazolhatja tanúval a munkában töltött éveit, de van, amikor nem. Winkler Róbert nyugdíjszakértő megmondja.
http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Ekkor_hivhat_tanut_es_ekkor_nem_a_nyugdijme_SQQXA3
 

Nem biztos, hogy elég az egészségbiztosítási és a bankkártya biztosítása
A külföldre utazó magyarok mindössze egyharmada köt utazási biztosítást, holott az akut problémák - legyen az betegség vagy poggyász elveszítése -intézése sokszor drága külföldön - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank. Fülöp Zsuzsanna felügyeleti szóvivő hozzátette: az európai egészségbiztosítási kártya is csak korlátozottan használható.
http://inforadio.hu/gazdasag/2016/06/19/nem_biztos_hogy_eleg_az_egeszsegbiztositasi_es_a_bankkartya_biztositasa/
 

Egyetemisták vallanak a puskázási szokásokról
Elmondják azt is, szerintük hogy lehetne megszüntetni ezt a rendszert.
http://hvg.hu/itthon/20160619_Egyetemistak_vallanak_a_puskazasi_szokasokrol
 

Hogyan csináljunk rendes fotókat a mobiltelefonunkkal?
Profi, műtermi minőséget nem érdemes várni a mobiltelefonnal elkészített fotóktól, de a nyaralási emlékek megőrzésére kiválóan alkalmas a kütyünk - ha pedig néhány szabályra odafigyelünk, meglepően szép és művészi fotókat előcsalogathatunk az okostelefonból. Felületes gyorstalpaló azoknak, akik még sosem hallottak rekeszértékről vagy záridőről
http://privatbankar.hu/vasarlo/hogyan-csinaljunk-rendes-fotokat-a-mobiltelefonunkkal-294708
 

A cseresznye 7 jótékony hatása – ezért is érdemes fogyasztani
Talán nem is létezik olyan ember, aki ne szeretné a ropogós, zamatos, lédús cseresznyét. A nyár egyik első gyümölcséből nem csupán a felsoroltak miatt érdemes minél többet fogyasztani. A cseresznye az egészségre is különösen jótékony hatást gyakorol. 7 meggyőző érvet találtunk.
http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20160618/cseresznye-jotekony-hatasai/
 

Kicsoda valójában Ilona Kecskemétről, Renáta Kaposvárról és a 32 éves paksi hölgy, aki idegen nyelven beszél?
mi a valóság a gyakran felbukkanó hirdetések mögött: kik ezek a csodálatos emberek, akik állítólag magyar kisvárosokban élnek, és mik ezek a csodagennyek, amiket ránk akarnak sózni?
http://444.hu/2016/06/19/kicsoda-valojaban-ilona-kecskemetrol-renata-kaposvarrol-es-a-32-eves-paksi-holgy-aki-idegen-nyelven-beszel

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.