2016, június 19 - 08:41 Sajtószemle

A miniszter szerint tárcája feladata, hogy alkotmányos és a jó erkölcsnek megfelelő jogszabályok szülessenek.
http://hvg.hu/itthon/20160618_Trocsanyi_Laszlo_harom_utemben_emelik_a_birok_beret
Három ütemben emelhetik a bírók bérét
http://mno.hu/belfold/harom-utemben-emelhetik-a-birok-beret-1347850
 

Gyanút fogtak Lázár miatt, mindenkit megfigyel a magyar titkosszolgálat?
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt találta nyilatkozni, hogy titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását. Így nem véletlen, hogy a részben a Soroshoz köthető pénzekből támogatott civil jogvédők arról szerveztek beszélgetést, ma is kell-e félniük a nemzetbiztonsági szervektől.
http://nol.hu/belfold/ma-is-felni-kell-a-titkosszolgalatoktol-1620055
 

Drámai a magyarok egészségügyi helyzete
Kevesebb társadalombiztosítási járulékot fizethetnek a jövőben az egészségügyi szűrővizsgálatokra járók, akik pedig kihagyják, azoknak emelkedhet a közterhük – dobta be szerda este ötletét Lázár János választókörzetének rádiós fogadóóráján.
http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/dramai-a-magyarok-egeszsegugyi-helyzete-471425
 

„A megélhetésük sem biztosított a védőnőknek”
Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke arról beszélt a Mediaworks központi szerkesztőségének, hogy a fájdalmasan alacsony fizetések miatt 400 betöltetlen védőnői állás van. 
http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/csordas-a-megelhetesuk-sem-biztositott-a-vedonoknek-471479
 

Pénz nélkül is gyorsabban juthatnak ellátáshoz a rákbetegek
Kaposváron egy páciens maximum egy hónapon belül teljes körű diagnózist kap, két héten belül a kezelését is megkezdik. A Kaposi Mór oktató kórházban nemrég a rákbeteg-ellátásban teljesen új modellt vezettek be, amely pluszforrás bevonása nélkül, pusztán szervezéssel képes javítani az ellátás minőségén, eredményességén.
http://24.hu/belfold/2016/06/18/penz-nelkul-is-gyorsabban-juthatnak-ellatashoz-a-rakbetegek/
 

Ki rontja el a magyar egészségügyet?
A politika? Vagy az adófizetők? Szakértők próbálták megtalálni pénteken a választ. Esélyegyenlőtlenség az egészségügyben címmel rendezett pénteken konferenciát a Friedrich-Ebert Stiftung és a Political Capital (PC), ahol intézményvezetők és szakértők keresték a választ arra, hogy vajon hol és hogyan jelenik meg az esélyegyenlőtlenség, és hogyan lehetne kiegyenlíteni – ha egyáltalán ki kell.
http://magyarnarancs.hu/belpol/esely-meg-van-egyenloseg-kevesbe-99781
 

Ezért nem lenne szabad soha a tojást a hűtőben tartani
A legtöbb áruházban egyszerűen a polcokon áll a tojás, nem teszik a hűtőpultba. Otthon viszont szinte azonnal a hűtőbe rakjuk a dobozt. De vajon tényleg szükség van erre?
http://faktor.hu/faktor-tojas-hutese?source=hirkereso
 

Nem egyszerű feladat, de jót tesz - szakértők az újfajta Kresz-vizsgáról
Látszólag nehéz lehet a tanulóknak az autóvezetői tanfolyamok elméleti vizsgáján az újonnan bevezetett animációs feladatok megoldása, de nem lehetetlen teljesíteni a kihívást. Sőt, aki odafigyel a közlekedési szituációk oktatásakor, annak nem jelenthet már túl nagy problémát az újfajta próbatétel, ráadásul a mozgóképes oktatás plusz tudást ad – vélik oktatók.

http://www.hirado.hu/2016/06/16/nem-egyszeru-feladat-de-jot-tesz-szakertok-az-ujfajta-kresz-vizsgarol/

 

Ha megtudod, miből készül a gumicukor, soha többé nem kívánod!
Hogyan készül ez a kicsit furcsa, színes, rágós édesség? Miért hívják piros édesgyökérnek is? Mitől lesz édes? És persze mit használnak az elkészítése során?
Valószínűleg nem tudtad, de számtalan alkotóelem között akad egy nem mindennapi hozzávaló is. Gumicukor kisokos.
http://privatbankar.hu/vasarlo/ha-megtudod-mibol-keszul-a-gumicukor-soha-tobbe-nem-294655
 

Eltűntek a parasztok
Hogyan tette az elmúlt huszonhat év agrárpolitikája vidéki emberek százezreit munkanélkülivé? Miért összpontosul a magyar földek legnagyobb része nagyon kevés ember kezében? Mely családok jelenleg a legnagyobb földbirtokosok? Ezeket kutatta az elmúlt években Kovách Imre. Most megjelent könyvéből az is kiderül, hogy mára a hagyományos parasztság szinte teljesen eltűnt, a gazdák egyre nagyobb része diplomás ember
http://abcug.hu/foldek-es-emberek/
 

Mit tehet, aki az eltűnt hozzátartozóját keresi? - „Először a rendőrségre mentünk”
Heti rendszerességgel jelennek meg eltűnt személyekről szóló hírek. Mit tehetnek, kihez fordulhatnak azok, akik elveszett családtagjukat keresik? Mit tesz a rendőrség, kell-e magánnyomozó, segítenek-e a közösségi oldalak?
http://magyarnarancs.hu/riport/eloszor-a-rendorsegre-mentunk-99548
 

Felépült végre a házuk
Éppen ötven éve avatták fel az akkor már javában termelő óbudai házgyárat, amely után még kilenc épült az előirányzott egymillió új lakáshoz.
http://nol.hu/kultura/felepult-vegre-a-hazuk-1620181

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.