2016, június 18 - 07:45 Sajtószemle

Érdekegyeztetés keretében vár választ a kormánytól a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, hogy hány munkavállalót bocsátanak el az állami intézmények átszervezésekor. A Miniszterelnökséget vezető miniszter legalább háromezer embertől válna meg.
http://inforadio.hu/belfold/2016/06/17/mi_lesz_a_haromezer_utcara_kerulo_koztisztviselovel/
 

A kisvasút totális bukás, de Orbán már a következő nagy dobásra készül
Másfél hónappal az után, hogy zömében uniós forrásból, közel 900 millió forint felhasználásával megépült és elindult a Felcsút és Alcsút­doboz közötti kisvasút, újabb lendületet vesznek a környékbeli turizmusélénkítési elképzelések.
http://nol.hu/gazdasag/a-kisvasut-totalis-bukas-de-orban-mar-a-kovetkezo-nagy-dobasra-keszul-1620101
 

Trócsányi László: a szakértők függetlensége és pártatlansága elengedhetetlen
Összeolvad az ISZKI és a BSZKI
Trócsányi László az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott a rendezvényen hangsúlyozta: a szakértők befolyása egy-egy eljárás kimenetelére olyan nagy, hogy a beléjük vetett bizalom erősödése vagy gyengülése az egész igazságszolgáltatás megítélésére döntő hatással lehet. 
http://magyarhirlap.hu/cikk/58613/Trocsanyi_Laszlo_a_szakertok_fuggetlensege_es_partatlansaga_elengedhetetlen
 

Egészségügy - A beteg csak munkadarab
A hazai egészségügy nem nyújt minden állampolgár számára egyformán hozzáférhető, azonos minőségű és ingyenes ellátást – ezt állapították meg a Political Capital kutatói és ezt igazolták az ágazat szakértői is az esélyegyenlőtlenségről rendezett tegnapi budapesti konferencián.
http://nepszava.hu/cikk/1097351-egeszsegugy---a-beteg-csak-munkadarab
 

Béremelés helyett gusztustalanul pofátlan cinizmus
Számítottak a pénzre, végül mégis kimaradtak az egészségügyi béremelésből a védőnők. A szakdolgozók pedig elégedetlenek a szeptembertől esedékes bruttó 10-30 forintos emeléssel. A Mokka vendége volt a témában dr. Cser Ágnes - az Egészségügyi Dolgozók demokratikus szakszervezetének elnöke... - aki közölte: "Aki ezen fanyalog annak azt tudom mondani, hogy olyan országba kell születnie, ahol a nemzetgazdasági jövedelem lehetővé teszi a ötszörös és tízszeres jövedelmet."
http://www.fullank.com/index.php/belpol/4300-beremeles-helyett-gusztustalanul-pofatlan-cinizmus
 

Újabb csoport csatlakozott az elégedetlenek táborához, és teljes joggal!
Igyekszem röviden és tömören összefoglalni a helyzetet. Nem fogok siránkozni az évek óta tartó megaláztatások miatt, mert nagyon sokszor, nagyon sokféle formában hangot adtunk már nekik. Ha még ezek után is meglepetten sikkantanak fel, hogy te jó ég, miről beszél ez a nő, akkor nagyon kérem, mondjanak le pozíciójukról, mert így is épp elég sötét van az országban!
http://www.fullank.com/index.php/belpol/4302-ujabb-csoport-csatlakozott-az-elegedetlenek-taborahoz-es-teljes-joggal
 

Meghátrált a kormány, lehet, hogy marad orvos Magyarországon
Ha csak részben is, de meghátrálásra kényszerült a kormány a háziorvosoknak ígért, majd megkurtított támogatás ügyében. A Népszabadság úgy tudja, pénteken új javaslat kerül a kormány elé, e szerint pedig mégsem csökkentik a praxisoknak szánt tízmilliárdos keretet.
http://nol.hu/belfold/meghatralt-a-kormany-lehet-hogy-marad-orvos-magyarorszagon-1620091
 

Esélytelen a kormány növekedési álma
A kormányzat növekedési pályán látja a magyar gazdaságot és úgymond továbbra is ösztönzi a beruházásokat, csökkenti az adókat, emeli a béreket a jobb számok érdekében. A gazdasági elemzők, szakemberek azonban korántsem ennyire derűlátóak, állítják, a növekedés megduplázódásának esélye szinte lehetetlen.
http://nepszava.hu/cikk/1097246-eselytelen-a-kormany-novekedesi-alma
 

Nem sumákolhat a Matolcsy-gárda
Trükkel próbálta átverni Matolcsy György jegybankelnök Harangozó Tamást, az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnökét, aki az MNB vezetőjének magántestőrsége után érdeklődött. Látszólag együttműködők voltak, de végül mégis megtagadták a parlamenti képviselő ellenőrzési jogát. Az adatvédelmi hatóság Harangozónak adott igazat, mindent meg kell mutatniuk a testőröknek.Nem sumákolhat a Matolcsy-gárda
http://nepszava.hu/cikk/1097346-nem-sumakolhat-a-matolcsy-garda

 

Alkotmánybíróság: nincs megállás!

Dübörögnek a vélt vagy valós felháborodást ecsetelő alkotmányjogi panaszok, hengerelnek a bírósági döntések ellen lázadó indítványok. Íme a Taláros Testület legfrissebb döntései.
http://www.gondola.hu/cikkek/101491-Alkotmanybirosag__nincs_megallas_.html
 

Hogyan lehet tovább dolgozni nyugdíjasként?
Amennyiben valaki tovább kíván dolgozni a nyugdíjkorhatár megszüntetését követően, úgy több lehetősége is van. Ha a munkáltató is beleegyezik, talán a legkézenfekvőbb a megszüntetés utáni új munkaviszony létesítése – mondta el a D.A.S. JogSzerviz szakértője.
http://www.origo.hu/jog/lakossagi/20160616-hogyan-lehet-tovabb-dolgozni-nyugdijaskent.html
 

Megszűnik minden állami segély és támogatás, ha ezt bevezetik
A feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését ugyan nem szavazták meg a svájciak június 5-én, a kezdeményezők mégis sikerről beszélnek, mert jóval több voksot kaptak (22 százalék) a vártnál. Ez azt jelenti, hogy a vita tovább folyik nemzetközi színtéren is. Az alapjövedelem bevezetésével egy időben azonban az állami segélyek többsége megszűnne. Utánajártunk, Magyarországon milyen támogatásokat törölne el az alapjövedelem.
http://www.fullank.com/index.php/belpol/4295-megszunik-minden-allami-segely-es-tamogatas-ha-ezt-bevezetik

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.