2016, június 17 - 12:26 Sajtószemle

Szolgálati járandóság, korhatár előtti ellátás: így jár a családi kedvezmény
Tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról, hogy azon magánszemélyek, 
akiknek a korhatár előtti ellátását, illetve szolgálati járandóságát a személyi jövedelemadóval 
– 2015-ben még 16 százalékos – csökkentve folyósította a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, hogyan 
számolhatják el az őket megillető családi kedvezményt. 
http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Korhatar_elotti_ellatas_szolgalati_jarandos_YGHJKA%23rss

Kormányinfó 54: Lázár: Orbán meccsnézés közben is hoz kormányzati döntéseket
Lázár elmondta: a háttérintézmények megszüntetése elbocsátásokal fog járni, és keményen fenyegeti a külföldi élelmiszeripari kiskereskedelmi szereplőket. 
Spédert a barátjának nevezi továbbra is. Tudta, hogy Orbán a stadionban ülve, a meccsnézés közben is hoz kormányzati döntéseket? Kiderült, hogy Orbánnak 
két magyar kormánya van. Söralátét helyett ládányi sör az adóbürokrácia. Lázár nem olvas indexet, ez már hivatalos. 
http://hvg.hu/itthon/20160616_Kormanyinfo_54_Lazar_elso_jelenese_a_magyarosztrak_utan

Az Unió koldusnegyedébe tartozunk
Óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között: vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó 
bruttó hazai termék (GDP) az uniós átlag 271, illetve 46 százalékát tette ki tavaly, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásé (AIC) pedig 137, illetve 51 százalék volt – 
derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán kiadott jelentésből, amely a 2015-re vonatkozó első becslést tartalmazza.
http://www.fullank.com/index.php/a-vilag/4297-az-unio-koldusnegyedebe-tartozunk

 

Orbán mégiscsak palotába vágyik
Csak ideiglenesen költözik Orbán Viktor a Karmelita kolostorba, a Miniszterelnökség végleges székhelye a Sándor-palotában lesz. Erről beszélt Lázár János a 
budavári önkormányzat májusi képviselő-testületi ülésén - írta a Heti Válasz.
http://index.hu/belfold/2016/06/16/orban_vegul_bekoltozik_a_sandor-palotaba/

A hatodik koporsó: az elkövetkező húsz vagy ki tudja hány év?
Az elmúlt években azt tapasztaltuk meg, hogy a demokrácia és az orbánizmus összeegyeztethetetlenek. Vélemény.
http://hvg.hu/itthon/20160616_A_hatodik_koporso_junius_16_Orban_Nagy_Imre_ujratemetes

Nehezen követhető a jogalkotás
Havonta több mint ezer oldal hivatalos dokumentum jelent meg a közlönyben
Bár a korábbinál szűkebb, 6500 oldal terjedelemben jelent meg a tavaszi ülésszakban a jogszabályokat és jogi dokumentumokat kiadó Magyar Közlöny, így is nehezen 
követhető a jogalkotás. A 2010 óta tartó fideszes kormányzás alatt több mint 265 ezer oldal jelent meg Magyarország hivatalos lapjában, azaz naponta átlag 120 oldalnyi 
jogi szöveget adtak ki. 
http://mno.hu/belfold/nehezen-kovetheto-jogalkotas-1347438

Változtat az Orbán-kormány: véget ért egy korszak
Az előző Orbán-kormány (2010–2014) egy Magyarországon új kormányzati modellt, a frakciókormányzást honosított meg. A kormánypárti képviselők által uralt törvényalkotás
mintha nem váltotta volna be a reményeket, ezért visszarendeződés látszik. A ciklus közepén aPolicy Agenda készített új elemzést a törvényhozásról.
http://www.168ora.hu/itthon/valtoztat-orban-kormany-veget-ert-egy-korszak-146560.html

Elképesztő történetet közöl az Orvosi Hetilap.
http://valasz.hu/itthon/ezert-szenvednek-sokkal-tobbet-a-magyar-daganatos-betegek-119140 

Tüntetni is készek a János Kórházért 
Buda cserbenhagyottnak érzi magát, ezért civilek valószínűleg demonstrálni fognak a Szent János Kórházért, ha a kormány nem változtat döntésén. 
http://nol.hu/belfold/budai-civilek-keszek-demonstralni-a-janos-korhazert-1619749
 

Krónikus a hazudozás a sokkos magyar egészségügyről

Rácz Jenő a legfrissebb 168 Órában azt mondja, azért megy nyugdíjba, mert nem akart presztízsveszteséget, azt, hogy megbízatása lejárta előtt felállítsák.
Marasztalták, demanapság senki sem lehet biztos a kórházigazgatói állásában.
http://24.hu/belfold/2016/06/16/kronikus-a-hazudozas-a-sokkos-magyar-egeszsegugyrol/

Ezt az 5 dolgot tudnia kell, ha felmond, ha felmondanak
Felmondás írásban vagy szóban. Indoklás vagy nem. Amikor nem kell indokolni és mégis. Amikor indokláshoz kötve van. Szempont-e a méltányosság? 
Ez az öt legfontosabb téma felmondáskor. 
http://adozona.hu/munkajog/Ot_fontos_dolog_a_munkaltatoi_felmondasrol_QBPHWC

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.