„Ez őszinte szembenézés volt a kongresszusaink előtt!”

 ADATOK ÉS VÉLEMÉNYEK A MAGYAR SZAKSZERVEZETEKRŐL 
A SZEF-ÉSZT AKADÉMIÁN

Az eredeti programja végére érkező szakszervezeti akadémia március 11-i tanácskozásán az előadók halk és indulatmentes, de kegyetlenül őszinte hangon – s főleg a prezentációk számadataiban – kőkemény szembesítést hajtottak végre. Vizsgáld meg részletesen!

A magyar szakszervezeti mozgalom korszakhatárra érkezett, még akkor is, ha ezt esetleg a májusban egymást követő kongresszusok küldöttei még nem is értik meg. Pedig mára nyilvánvaló lett; még egy esetleg jól működő európai jogállam és szociális piacgazdaság előnyeit is elveszti az a nemzet, és állama lakossága, amelynek szakszervezetei képtelenek a kellő erővel leülni a tárgyalóasztalhoz, és kiharcolni a méltányos béreket. A világ ítéletet mondott az állami erővel – tartósan elhibázott kormányzati politikákkal - végletesen leértékelt magyar munka áráról. Országunk elvesztette a versenyképességét, társadalmunk elszegényedett, legjobbjaink elmentek. Ma társadalmi, politikai, gazdasági és morális összeomlás küszöbén állunk. A bérért és fizetésért dolgozók legalább felének sorsa a minimálbér alakulásához van kötve! Ez végletesen beteg bérstruktúrát mutat, olyan csapdahelyzetet, amiből közép és hosszú távú társadalmi konszenzusok nélkül nem születhet kiút. De a nemzet ma az irányítóival - és önmagával is - tárgyalásra képtelen állapotban van. A kádárizmus mézevése után a kapitalizmusra még mindig nem rádöbbenő magyar szakszervezeti mozgalom tényleg paradigmaváltás előtt áll.

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA elkezdte összesíteni eddigi tanácskozásai tapasztalatait. Az akadémiai napok vitáiból külön megszövegezett állásfoglalások tervezetei születnek, amelyek a vezető szakszervezeti testületek jóváhagyó vitáira várnak. A szövegtervezeteket, a szöveges és videó felvételekkel, prezentációkkal gazdagított összefoglalók végén tesszük majd közzé!

A „Lehet a szakszervezet újra társadalmi mozgalom?” – címmel rendezett tanácskozás teljes anyaga itt található:
https://szefakademia.hu/koszonto/lehet-a-szakszervezet-ujra-tarsadalmi-mozgalom

Figyelmedbe ajánljuk mindazt a tudást, véleményt és adatot, amit a SZEF-ÉSZT AKADÉMIA kilenc tanácskozásán hazánk tudósai, kutatói, országos tekintélyű szakemberei előadtak és a mellékelt prezentációikban rögzítettek:   https://szefakademia.hu/category/esemenyek

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA SZERVEZŐI ISMÉT KÖSZÖNETET MONDANAK ELŐADÓIKNAK!

***

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.