„A liberalizmus kilátásai Magyarországon és Európában”

Kedves Barátunk!

Szeretnénk felhívni a figyelmet az „A liberalizmus kilátásai Magyarországon és Európában” című rendezvényre, amelynek létrehozásában Republikon Intézet is közreműködött.

A programot Tóth Csaba, intézetünk stratégiai igazgatója, az ELF elnökségi tagja nyitja meg, a kerekasztal-beszélgetésen pedig részt vesz Virág Andrea, a Republikon elemzője is.

Időpont: 2017. november 22., szerda, 9:00 óra
Helyszín: City Center irodaház, 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12.

171122 alma

Részletek

A populizmus növekvő tendenciája és a nyugat-európai országok egyre hangosabb populista politikusai hatására egyre többet beszélünk arról, hogy a liberális demokráciák órái meg vannak számlálva. Azonban a European Liberal Forum a Political Capital segítségével nemrégiben készített egy tanulmányt, amely más, optimistább képet mutat. A liberális pártok helyzetét és liberális attitűdöket vizsgáló írásból kiderül, hogy hatalmasak az európai országok közötti különbségek: negatív eredményeket is találunk, de sok országban jelentős esélye van a liberalizmus fellendülésének.

Milyen a liberalizmus helyzete Magyarországon és Európában? Milyen illiberális tendenciák figyelhetők meg országonként? Hogyan reagálnak az egyes államok politikusai ezekre a változásokra? Politikusok és elemzők társaságában beszélgetünk ezekről a kérdésekről, a Political Capital kutatásai alapján készített, ELF Liberalism Development Report eredményeinek értékelésével.

Program

09:00 Megnyitó
Tóth Csaba ELF elnökségi tag, stratégiai igazgató, Republikon Intézet 

09:10 Vitaindító 
Josef Lentsch ELF elnökségi tag, NEOS Lab

09:30 Prezentáció : ELF Liberalism Development Report
Krekó Péter ügyvezető igazgató, Political Capital 

09:50 Kerekasztal-beszélgetés: Értékelés
Krekó Péter ügyvezető igazgató, Political Capital
Rajnai Gergely elemző, Méltányosság Politikaelemző Központ
Stumpf András főmunkatárs, Heti Válasz
Virág Andrea, elemző, Republikon Intézet 

11:20 Kávészünet

11:40 Vita 
Fodor Gábor elnök, Magyar Liberális Párt
Gulyás Gergely frakcióvezető, Fidesz
moderátor: Somos András, újságíró

13:00 Összegzés – Büféebéd

 

Az esemény Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/events/127348357935229/

A szervezők várnak minden érdeklődőt!

Üdvözlettel,
Republikon Intézet

A rendezvény létrehozásában közreműködött: a Szabadságért Alapítvány, a Republikon Intézet, A Liberális Magyarországért Alapítvány és a Political Capital.

A programot az Európai Liberális Fórum szervezte az Európai Parlament pénzügyi támogatásával. Felelősséget a programért sem az Európai Parlament, sem az Európai Liberális Fórum nem vállal.

 

cikkfeltöltő: 
GB