Őszi bakancslista, magyar tea és új kilátók a Balatonnál

 

 • A brit Time Out, az egyik legfontosabb nemzetközi kulturális és programajánló magazin éves listáján Budapestet választotta a világ 29. legjobb városává.
   
 • Gyalogossétány, korszerű piac, bevásárlóközpont és lakások is létesülhetnek majd a Bosnyák téren, az új központ terveit pedig a világhírű Zaha Hadid Architects jegyzi.
   
 • A Pilisi Parkerdő valkói, gödöllői, visegrádi és budapesti erdészete idén ősszel is szarvasbőgéstúrákra invitálja az érdeklődőket.

 

 • Bódis Krisztián fotóin keresztül ezúttal 10 pesti bérház csodás, vadregényes kertjébe néztünk be.
   
 • A Bon Dia és a My Little Melbourne Coffee tulajdonosai legújabb helyükön, a Coffee Worksben arra vállalkoznak, hogy összehangolják a Nagycsarnok körül megforduló heterogén közönség igényeit.
   
 • A Törökvész úton rejtőzködő, A kenyerem nevű kis pékségben a tulajdonos Sáfi Viktória lelkesedése remek tömött kenyerek és eszméletlen túrós batyuk formájában ölt testet.

 

 • Most még a vénasszonyok nyara tombol, melynek egyik vonzó tulajdonsága, hogy tökéletesen alkalmas bringatúrára. 6 jó bringás kirándulást gyűjtöttünk az őszre.
   
 • Varga Marianna egy igazi teatudósnak mondhatja magát. Arra vállalkozott, hogy egy különleges, hazánkban is termeszthető teafajta nagykövete lesz. Váci teakertjében látogattuk meg.
   
 • A Hermina út 21. szám alatti szemrevaló, eklektikus és puritán épületben a Vakok Állami Intézete működik. Nemrég ellátogattunk ide, és bejártuk a zegzugos házat, alaposan megnéztük kívülről-belülről.

 

 • Friss őszi bakancslistánkban kereken 50 programötletet találsz, a filmfesztiváloktól a koncertekig, a kirándulótippektől a színházi előadásokig.
   
 • A Puskin utcai Aranypinty reggeliző hangulatáról és étlapjáról a klasszikus reggelizők és kávézók juthatnak eszünkbe, ugyanakkor a történelmi hangulat még pont nincsen túltolva.
   
 • Az ősz kezdetével még nem lassultunk le egyáltalán, hiszen itt az indián nyár! A következő napokban is sokféle program közül válogathatsz a Budapest100-tól kezdve a Frankofón Filmnapokon át a Kraft Sörfesztiválig.

 

 • Az elmúlt időszakban megújult, mesés panorámát ígérő Balaton környéki kilátókat gyűjtöttük egy csokorba a 22 méter magas, körpanorámás toronytól a lombkoronasétányig.
   
 • A salföldi homokbánya rég nem használt területe a nyár végétől koncerteknek, fesztiváloknak, interaktív kulturális eseményeknek és kiállításoknak ad otthont – a Bányában jártunk.
   
 • Több vidéki étterem is hivatalosnak tűnő értesítést kapott, miszerint megjelennek a 2021-es Michelin-kiadványban, noha a „Vörös Kalauz” hazánkban Budapesten kívül köztudottan nem tesztel. Vagy mégis? Megkértük a Világevő Jókuti Andrást mint a Michelin-fronton egyik legtájékozottabb gasztronómiai szakértőt, hogy tegyük rendbe a témát.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.