Ünnepi könyvhét -- dedikálások a Kossuth Kiadó sátránál

Június 9., csütörtök, 17 óra

Bródy János

„Oly távol vagy tőlem és mégis közel
Nem érthetlek téged s nem érhetlek el
Oly távol vagy tőlem és mégis közel
Te hallgatsz, s én érzem a szívem felel”

 

Csepeli György

Csepeli György új könyve a mindennapi antiszemitizmusról szól, amelyet meg kellett írnia, mivel a hallgatás is szólás lett volna. El kellett mondania, milyennek tartja ezt a világot, mit helyesel, s mit vet el benne. Az antiszemitizmusban felbonthatatlanul együtt gomolyog vallás, művelődés, politika, gazdaság, társadalmi struktúra, ész és szenvedély. Mindig ugyanúgy, és mindig másképpen.

 

Váradi Júlia

Váradi Júlia, kulturális újságíró, a Klubrádió munkatársa.
A Dobszerda című rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője. Évtizedek óta készít portréinterjúkat a magyar kulturális élet kiemelkedő személyiségeiről rádiós műsorai, valamint jelentős kulturális heti- és havilapok számára.

 

Június 10., péntek, 17 óra

Glatz Ferenc

„Nekik kellett egy vesztes világháború, a történelmi államterület szétszakítása után újraberendezni az országot, megkísérelni az új államokhoz jutott régi nemzetszomszédokkal újfajta viszonyt kiépíteni és új beszédkultúrát kialakítani a sok száz éves elöregedett, megmerevedett társadalmi érintkezésrendszerben. Sok sikerrel és sok kudarccal.”

 

Június 11., szombat, 11 óra

Lakat T. Károly

A kötetben egy család története fonódik össze a magyar futball históriájával, azzal az időszakkal, amikor még a magyar labdarúgásról beszélt a világ.
Aztán sanyarúbb idők jöttek, tanítókból bukott diákok lettünk, csak a magyar szurkolók lelkében élt tovább az egykori diadalok emléke, a magyar labda varázsa.

 

14.30 óra

Bernáth József

Ebben a könyvben Bernáth József arra vállalkozott, hogy amolyan „nemszeretem” alapanyagokból süssön-főzzön. Teszi mindezt lelkes kukták segítségével. Miközben bebizonyítja, hogy a brokkoli vagy a zeller nem is olyan ősellenség a konyhában, azt is megmutaja, hogyan tudják a gyerekek elkészíteni ezeket a fogásokat otthon - akár egyedül is.

 

16 óra

Vágó Ádám

Szép Magyar Könyv 2015 versenyen oklevél
Miniszterelnöki különdíj
EMMI alkotói különdíj
és a Közönségdíjjal is elismert író

 

László Ágnes

„És ami még fontosabb: László Ágnes valóban kíváncsi. Őt érdekli is az, amire rákérdez, és őszinte kíváncsisággal várja a választ. Odafigyel. Aki tudja, tudja: a mai magyar újságírásban ez ritka tünemény.” (Bächer Iván)

 

Baranyi Ferenc

„Egész pályafutásom alatt törvény volt számomra, hogy ne csak magyarul, hanem magyarán is szóljak. Egyenesen, mint a kaszasuhanás. Petőfivel vallom: »használni s nem ragyogni akarok«. Ehhez az kell, hogy amit írok, az dekódolható legyen a szakmán túl is. Talán ebben a kötetben is megvalósult ez a szándék.”

 

17 óra

Makk Károly

„Ha egy történet hat emeletes, akkor ne kelljen mind a hat emeletét lift nélkül végig járni, hogy eljuss a célodhoz. Lépj rá az első lépcsőre, aztán ugorj fel arra, ahol egy egész más helyzet vár rád.”

 

Június 12., vasárnap 11 óra

Kalmár Tibor, Medveczky Ilona, Aradszky László

„Látta-e már Budapestet éjjel?
Jöjjön velem, Tekintsünk csak széjjel!
Ne töltse az éjszakákat Alva!
Így lesz Önnek Pestről is fogalma.”

 

15 óra

Bálint György

Mint a karmester beintésére az énekkar egyik baritonja, én is dallamot szerettem volna énekelni. Szépet, olyat, amelyet az emberek szívesen hallgatnak meg a rádióban, munka közben, az autó kormánya mögött vagy a strandon napozva. Ez olykor sikerült is, és ez örömteli élmény volt számomra.

 

Június 11., szombat, 16 óra

Horváth Péter

Mi a baj, Fügedi? Csak nem szerelmes, édes gyermekem? A szerelem elveszi az erőt, aláássa az egészséget. Cudar egy dolog.”

 

Június 12., vasárnap, 16 óra

Bolgár György

Évtizedekkel ezelőtt egyperceseivel Örkény István megelőzte korát, bár lehet, hogy ma már inkább másodperceseket írna. Most én is rövidülő időmet és szűkülő teremet keresem, hátha létrejön a korunknak megfelelő téridő. Vagy egyszerűbben: pár szóból is megértjük egymást.

 

cikkfeltöltő: 
GB