Ünnepi Könyvhét

Kedves Barátunk!

 

2016. június 9-13. között idén is részt veszünk a 87. Ünnepi Könyvhéten, ahol a Vörösmarty téren (szokásos standunkon a Vörösmarty-szobor mellett) kedvezményekkel és újdonságokkal, valamint dedikálással várjuk Önt és ismerőseit.

Újabb köteteinket 20% kedvezménnyel, korábbi kiadványainkat 1000.- és 500.- forintos áron kínáljuk. (Akciós könyvlistánk megtekintéséhez kattintson ide.)

A Könyvhét hivatalos honlapja és teljes programkínálata itt olvasható.

2016. június 11-én, szombaton este hosszabb nyitva tartással, 22 óráig várjuk szerzőinket, barátainkat, olvasóinkat a Könyvek Éjszakája jegyében.

 

2016 májusában megjelent újdonságaink:

 

Misetics Bálint (szerk.)
Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás 
Társadalmunk intézményei csak a polgárok és azok csoportjainak aktív részvételére és cselekvésére építve tudnak igazán mindannyiunkért, a KÖZ javára működni. A polgári engedetlenség rámutat a jogrendnek vagy a politikai/gazdasági hatalom rendszabályainak, intézkedéseinek az igazságtalanságára. Bővebben...

 

Vojtonovszki Bálint, Sebály Bernadett (szerk.)
A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? 
Társadalmunk intézményei csak a polgárok és azok csoportjainak aktív részvételére és cselekvésére építve tudnak igazán mindannyiunkért, a KÖZ javára működni. Megfordítva ezt, az állampolgárok közösségeinek is képesnek kell lenniük arra, hogy a saját kezükbe vegyék életüket és ügyeiket, minden alkalommal, amikor a helyzet megköveteli a bátor, nyilvános kiállást. Bővebben...

 

Bencsik Péter
Csehszlovákia története dokumentumokban 

Csehszlovákia történetéről ez ideig nem jelent meg sem tudományos igényű monográfia, sem a nagyközönség számára íródott népszerűsítő munka. Mindez egy negyed évszázada még létező, ráadásul szomszédos ország esetén érdekes, sokatmondó jelenség.Bővebben...

 

A rendezvényre megjelenő újdonságaink:

 

Feitl István (szerk.)
Parlamenti választási kampányok Magyarországon
Képeskönyvet tart a kezében az olvasó. A magyar parlamenti választások változó kampányának plakátjai, szórólapjai; szavazólapok, régebbi korszakok esetében röplapok, kortestárgyak elevenednek meg a múlt századtól napjainkig. Bővebben...

 

Wiener György, Szoboszlai György
Választáspolitológia

A politológiai szakirodalomban több évtizede vita folyik arról, hogy a választási szisztéma, a pártstruktúra és a kormányzati működés sajátos összefüggésrendszerében melyik mozzanat játszik meghatározó, túlsúlyos szerepet. Bővebben...

 

Salamon Mihály
Keresztény voltam Európában 
Közhely, hogy minden könyvnek megvan a maga sorsa. Ezen igazság alól természetesen Salamon Mihály könyve sem kivétel, amely a budapesti zsidómentés és ellenállás egyik központi helyének, az Üvegháznak a történetét dolgozza fel. Bővebben...

 

Dósa Mariann, Udvarhelyi Éva Tessza (szerk.)
Velünk beszélj, ne rólunk! 
Először jelzőket kerestem arra, mit érzek a könyv elolvasása után. Találtam is sokat:, tömény, sokkoló, elkeserítő, torokszorító, szívbemarkoló, reménykeltő, felemelő. De aztán rájöttem, elég csupán annyit mondani: életeket ismerhet meg, aki elolvassa Dósa Mariann, Németh Bálint és Udvarhelyi Tessza interjúit. Bővebben...

 

 

DEDIKÁLÁS

Szegvári Katalin: Nem celeb, csak híres

2016. június 11-én (szombaton) 15 órától Szegvári Katalin interjúalanyai dedikálják Nem celeb, csak híres című kötetünket a Napvilág Kiadó standjánál.

 

 

VIDEÓ

Kulcskérdések / 3 - Munkavállalói érdekképviselet a mai Magyarországon

 

2016. május 31-én, kedden 17 órakor tartottuk Kulcskérdések című közéleti vitasorozatunk harmadik eseményét a Politikatörténeti Intézetben.

 

Résztvevők voltak:

BUZÁSNÉ PUTZ ERZSÉBET, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének elnöke
GALLÓ ISTVÁNNÉ, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke
KORDÁS LÁSZLÓ, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke

 

Vendégeinktől többek között az alábbi kérdésekre vártunk választ:

Hogyan látják a munkavállalók korrekt érdekérvényesítési lehetőségeit ma Magyarországon? 
Miként ítélik meg a szakszervezetek lehetőségeit és erejét? 
Melyek az általuk vezetett szakszervezetek főbb célkitűzései? 
Látnak-e lehetőséget arra, hogy a magyarországi bérek belátható időn belül közelítsenek az uniós átlaghoz?

 

rendezvényről készült felvétel megtekintéséhez kattintson ide...

 

 

Üdvözlettel:

Dr. Schneider Márta
ügyvezető igazgató

Napvilág Kiadó
1054 Budapest, Alkotmány u. 2.
Tel: 311-48-66, fax: 301 0577
marta.schneider@napvilagkiado.hu
kiado@napvilagkiado.hu
www.napvilagkiado.eu

és

Prosinger Lívia

Politikatörténeti Alapítvány
1054 Budapest, Alkotmány u. 2.
Tel.: 301-2020
info@phistory.hu
www.polhist.hu
www.elsovh.hu

 

Változtat a feliratkozáson?
Leiratkozás

 

Powered by Joobi

 

Mellékletek terület

YouTube-videó (Kulcskérdések / 3 - Munkavállalói érdekképviselet a mai Magyarországon) előnézete

Kulcskérdések / 3 - Munkavállalói érdekképviselet a mai Magyarországon

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.