Öthónapos csecsemővel a karján szállított le a vonatról egy anyukát a kalauz

a kép illusztráció (fotó: ittlakunk.hu)

Leszállított Újpesten a vonatról a kalauz egy háromgyerekes anyukát, karjában egy öthónapos babával - írja a Blikk. Az oka az volt, hogy az anyuka az elromlott automaták miatti tumultusban nem tudott jegyet venni.

A család a majális után a Nyugati pályaudvarról indult volna haza a kora esti vonattal Fótra. Az automaták harmada azonban nem működött, a többi készülék előtt pedig hosszú sorok kígyóztak. Az anyuka így is kivárta, amíg sorra került, de akkor derült ki számára, hogy az automata nem fogad el papírpénzt, neki pedig nem volt aprója.

A vonat indulásáig csak három perc volt, így felszálltak rá, gondolva, majd a kalauztól vesznek jegyet. A kalauz azonban hozzá akarta számolni a 8 ezres büntetést is. Az édesanya a kalauz előtt felhívta az ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy három automata is rossz a pályaudvaron.

A kalauz a nő szerint Újpestnél leállította a vonatot, majd rendőrt hívott. Az anyuka a gyerekekkel le is szállt, a rendőrök pedig felvették az adataikat - írja a lap. 

A Nyugatiból Vácra induló vonaton történtek kivizsgálása folyamatban van a kamerafelvételek, a jegyvizsgáló és a rendőrség bevonásával – közölte a MÁV. 

A MÁV elismerte, hogy az adott napon valóban nem működött több automata a Nyugati pályaudvaron. A készülékek meghibásodásait vizsgálják.