Öt újabb beteg, nagyot esett az aktív fertőzöttek száma - friss magyar adatok

Az elmúlt egy napban senki nem hunyt el az új típusú koronavírus-fertőzéssel összefüggésben. Három fertőzöttet találtak Budapesten.

https://infostart.hu/belfold/2020/07/12/ot-ujabb-beteg-nagyot-esett-az-aktiv-fertozottek-szama-friss-magyar-adatok

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a központi tájékoztató oldal vasárnap reggeli adataiból.

Nem volt újabb halálos áldozat az elmúlt 24 órában, az elhunytak száma változatlanul 595 fő,

A gyógyultak száma 62-vel emelkedett, már 3036-an gyűrték le a kórt, és 603 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, ami 57-tel kevesebb az előző napinál.

Az aktív fertőzöttek 38%-a (232 fő), az elhunytak 60%-a (360), a gyógyultak 46%-a (1400 fő) budapesti.

Eggyel kevesebb, 128 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen, ugyanannyian, mint szombaton.

Ismét nőtt a budapesti fertőzések száma,

az előző naphoz képest három új Covid-19 beteget regisztráltak. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében egy-egy újabb eset van.

 koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 87-tel kevesebb, 2322 ember van. A mintavételek száma 294 425 (+1205).

A központi oldalon szereplő értékelés szerint a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye.

A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet. A legfrissebb döntéseket vasárnap 11 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismerteti – a bejelentést élőben közvetítjük az InfoRádióban és az Infostarton.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

cikkfeltöltő: 
GB