Ön kivel van, Róbert?

„Karácsony Gergely mindenkit hülyének néz: a stadionok felépülnek, cserébe az egészségügy kapott húszmilliárdot, míg a kormány a fővárostól és a kerületektől egyaránt százmilliárdokat vett el. A mérleg sokszorosan mínuszos, de ez senkit nem érdekel: az ellenzéki sajtó önfeledten ünnepli a diadalmas szabadságharcot hazudó főpolgármestert, Orbán Viktor pedig kér egy kávét, és röhög a markába” – írta vasárnap Puzsér Róbert közösségi oldalán. Ez egy vasárnapi bejegyzés, de P.R. az „ÖT” című pénteki vitaműsorban (ATV) is hatalmas vehemenciával támadta Budapest főpolgármesterét, az egyik miniszterelnök-jelöltet.

https://hirklikk.hu/kozelet/on-kivel-van-robert/382115

Hallva és látva a Puzsér-féle durva minősítést elbizonytalanodtam. Én eddig azt hittem, hogy a hirtelen haragú és hangos publicista a változásban érdekelt, azaz abban, hogy a mostani rezsim helyett valami más, valami jobb jöjjön. Tévedtem. Puzsér tele indulattal úgy sorozza meg Karácsony Gergelyt, hogy a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet, a HírTV és az Origo tehetségtelen újságírói is csak irigykedve és tátott szájjal bámulhatják a szakállas igazságosztót.  A műsorból és a bejegyzésből is az tükröződik, hogy Puzsér nem Orbánt és klientúráját akarja elzavarni és nem is a NER-t tekinti „köz-rossznak”, hanem a „hazudós” Karácsony Gergelyt.

Puzsérnak tudnia kell (és szerintem tudja is), hogy Budapest vezetője milyen nehéz helyzetben van. A Lánchíd-felújítás, a Fudan-beruházás, a fővárosi költségvetés kormány általi lenullázása plasztikusan mutatja, hogy a Fidesz totális támadást indított a főpolgármester ellen. Kerül, amibe kerül. A kormányzó pártnak semmi sem számít, még az sem, hogy a pesti polgárok „szívóágon” vannak. 

Puzsér meg sem említi, hogy Orbánék veszik hülyére a magyart, hogy  Orbánék fosztják ki a kerületek és a főváros büdzséjét. Érthetetlen és elfogadhatatlan Puzsér háborgása, már csak azért is, mert a 2019-es önkormányzati választási csatában az ismert publicista igen gyengén szerepelt, mondhatni leégett. Két évvel személyes kudarcát követően így akar bosszút állni a későbbi győztesen?  

Indulatos és harsány fellépéseivel Puzsér Róbert a fennálló kurzust támogatja, így a Fidesz korifeusai bizonyára örömmel olvassák és hallják a megmondó ember Karácsony-ellenes tirádáit. Orbán valóban kérhet kávét, rögtön kettőt is: egyet magának, egyet pedig Puzsérnak. A kávéházi törzsasztalnál – úgy tűnik – jól megférnek ketten is. A két igazmondó. A cechet sajnos mi fizetjük!

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.