Átadták a gazdagréti tanuszodát

A Laterex a fővárosi XI. kerületben építette fel az új komplexumot.

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/06/atadtak-a-gazdagreti-tanuszodat?...

Átadták a gazdagréti tanuszodát

Átadták a gazdagréti tanuszodát

MTI/Illyés Tibor

Mi épül?Laterex Építő Zrt.BudapestÚjbudatanuszodauszoda

Átadták a gazdagréti tanuszodát

mti, magyarepitok.hu

2021.06.21. 17:21 -Szabó Ákos

 

A Laterex a fővárosi XI. kerületben építette fel az új komplexumot.

HIRDETÉS

A második uszodát adta át a Laterex Építő Zrt. egy nap: mint megírtuk, délelőtt a Veszprémi Sportuszodát (a VEMÉV-SZER Kft.-vel konzorciumban), ezt követően pedig a Gazdagréti Tanuszodát. A fővárosi XI. kerület új sport- és szabadidőközpontját nettó egymilliárd forintos forrásból alakították ki.

Az 1300 négyzetméteres, 80 fő befogadására alkalmas, két tanmedencés gazdagréti tanuszoda makoveczi ihletésű organikus stílusban készült el.

Míg a kisebbik tanmedence 10x6, addig a nagyobbik medence 25x15 méter hosszú, melyből a nagyobbik medence közel 2 méter mély. A monolitikus hatású épület jól illeszkedik a városias környezetbe. A tető a bejárati homlokzat felett emelkedő ívben tör fel, amely mögött a gépészeti egységek helyezkednek el. A különleges kialakítású tetőforma nem véletlen, feladata, hogy „elrejtse” a padlástér gépészeti elemeit.

 

Az oktatás fontos része az úszás

A létesítmény átadóján Gyulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: ahhoz, hogy a magyar úszósport nemzetközi sikereinek lehetősége hosszú távon biztosított legyen, szükséges, hogy mindenki sportolhasson, aki akar.

A tárcavezető ezért helyes célkitűzésnek nevezte, hogy járásonként vagy legalábbis járásnyira mindenkitől legyen tanuszoda, és minden gyermeknek legyen lehetősége az iskolai oktatás keretében sportolni.

 

Olimipai sportoló úszóiskolája segíti majd a tanulni vágyókat

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője a megvalósult beruházást méltatva a többi között arról beszélt,

hogy a kerület 435 négyzetméter vízfelülettel gazdagodott.

Kitért arra: kiemelten fontos, hogy minden magyar gyermek megtanuljon úszni. Megjegyezte, évente 150-200 ember fullad vízbe Magyarországon. Közlése szerint a keddtől már sportolni vágyókat fogadó intézmény oktatási feladataiban Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszóiskolája is szerepet kap.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.