Állatszeretet fesztivált rendeznek az állatkertben

Mentett süni (forrás: Kovács Attila - MTI)

Az állatvédelemmel kapcsolatos programok és foglalkozások mellett számos állatvédő szervezet is bemutatkozik a Fővárosi Állat- és Növénykert állatok világnapjához kapcsolódó, vasárnapig tartó Állatszeretet Fesztiválján.

A fesztivál alatt a Pálmaház melletti pavilonsoron meg lehet ismerni a kert és számos állatvédő szervezet állatmentő tevékenységét, a Holnemvolt Vár területén augusztusban nyílt Sünispotály nevű látványközpontban pedig a gyógyítással és mentéssel kapcsolatos tevékenységet mutatják be a szakemberek.

Az állatkert 1985 óta több mint 18 ezer állatot mentett meg, tavaly 103 faj 1524 egyedéről gondoskodtak a szakemberek. A mentett állatok között vannak avarrétegben megperzselt sünök, fészekből kiesett madarak, hüllők, elgázolt vagy mérgezett állatok is.

A programokon a látogatók megismerhetik egyebek mellett a felelős állattartás szabályait, a városi természetvédelemről a Fővárosi Önkormányzati Természetvédelmi Őrszolgálata tart bemutatót, a Szamóca Kiskertész Tanoda kertek gondozását és ápolását mutatja be az érdeklődőknek, de lesz teleszkópos madármegfigyelés és mikroszkópos rovarmegfigyelés is, valamint számos játékos programmal is készülnek többek közt a Nagy-tó partján, a Varázshegyben és a Szavannaházban.