Hírek Budapestről

kedd, 2020, január 21 - 08:30
A múlt héten járta be a médiát egy felvétel, amelyen egy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér épülete előtt készült, és az látható rajta, hogy egy a reptérhez tartozó biztonsági őr durván megüt egy taxist. Az ügy folyományaként a Budapest Airport intézkedett, hogy távolítsák el az agresszív őrt a reptér területéről, ugyanakkor azt is közölték, hogy a videón rögzített incidens előtt maga a taxis is illegálisan próbált ügyfelet szerezni.
kedd, 2020, január 21 - 08:14
A Városért Egyesület „Mélyben: Budapest metróhálózata” címmel rendezi januári rendezvényét.
hétfő, 2020, január 20 - 08:48
Az állam kifizet mindent, csak kapjon róla számlát. Nem kaptak számlát, ezért nem fizet a kukaholding a fővárosnak - mondta az ATV híradójában Fürjes Balázs. Az államtitkár szerint amint megtörténik az adategyeztetés, kifizetik a 2019-ből fennmaradt 10 milliárdos összeget az FKF-nek.
vasárnap, 2020, január 19 - 08:41
Igazi képzőművészeti ritkaságot mutatnak be Budapesten. A 17. században élt Antonio Tempesta különleges festményét, amely egy hajszálvékony drágakőlap mindkét oldalán ábrázol egy-egy ószövetségi jelenetet. A művész a lápisz lazuli nevű kőzet természetes mintázatait is integrálta a festménybe, így téve még különlegesebbé. Az Iparművészeti Múzeum újonnan felfedezett és frissen restaurált műkincse péntektől nézhető meg a Ráth György-villában.
szombat, 2020, január 18 - 08:41
Akár napokon belül megoldódhat a szemétkérdés Budapesten, így egyelőre elmúlni látszik a veszély, hogy február közepétől szemétben fog fürödni a főváros.
péntek, 2020, január 17 - 08:01
Szűk száz napja Budapest főpolgármestere, ennek alkalmából kérdeztük Karácsony Gergelyt arról, hogy ellenzéki vezetőként mit tudott elérni eddig. Ahogy az első hónapokat, úgy valószínűleg a következő éveit is a kormánnyal vívott csaták és a vele megkötött alkuk határozzák meg. Ennek egyik oka, hogy Karácsony szerint a jelenlegi költségvetés kétszerereséből lehetne ellátni megfelelően a város feladatait. A szuperkórház, a behajtási díj és a Városliget ügye mellett az atlétikai világbajnokság is szóba kerül, Karácsony azt mondja, a rendezésnek az is feltétele, hogy az állami kukaholding fizessen a fővárosnak.

Oldalak