Klubrádió

Feliratkozás Klubrádió hírcsatorna csatornájára
Vélemények, hírek
Frissítve: 2 perc 36 másodperc

Szinte a teljes kormánynévsor megjelent a sajtóban.

2018, április 25 - 20:39
A Figyelő információi alapján Gulyás Gergely kancelláriaminiszterként folytatja politikai pályafutását, Rogán Antal pedig marad továbbra is kabinetminiszter. Az előző Orbán-kormány miniszterei közül szintén pozíciójában marad Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Trócsányi László igazságügyi miniszter is. Simicskó István már nem marad honvédelmi miniszter, helyét információik szerint várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkari főnök veszi át. A korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni. Az már más forrásból is kiderült, hogy a korábban kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lesz a fejlesztési miniszter, és Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén. Fazekas Sándor is megerősítette már távozását. A Figyelő szerint Földművelésügyi miniszternek Nagy Istvánt kérte fel Orbán Viktor. Azt is több forrás állította, hogy a Fidesz frakcióvezetője Kocsis Máté lehet. (Figyelő)
Kategóriák: Klubrádió

Brüsszel jogi lépésekkel fúrná meg a magyar tranzitzónákat

2018, április 25 - 20:35
Jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését egy Uniós javaslat- figyelmeztetett a Fidesz Európai Parlamenti képviselője. Gál Kinga elmondta, hogy a LIBE bizottság által bemutatott jogszabálytervezet egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a tranzitzónás eljárásokat. A politikus szerint a tervezet a menedékkérők vagy akár az illegális migránsok érdekeit szolgálná, mivel alapvetően rontja az egész menekültügyi eljárás hatékonyságát.. A javaslat alapján ezentúl nem lehet biztonságos unión kívüli országnak tekinteni azokat az államokat, ahol a migráns nem részesül megfelelő ellátásban. Emellett nem lehet majd automatikusan elutasítani a menekültkérelmeket pusztán arra hivatkozva, hogy biztonságos országon - például Szerbián - keresztül érkeztek, ahol életük már nincs veszélyben - ismertette a Fidesz EP képviselője. (MTI)
Kategóriák: Klubrádió

Párizs nem mondja fel az iráni atomszerződést

2018, április 25 - 20:33
Párizs nem mondja fel az iráni atomszerződést - hangoztatta Emmanuel Macron francia államfő. Mint fogalmazott, addig nem szabad ezt felmondani, amíg nincs helyette egy lényegesen jobb alku. Egyúttal a jelenleginél ambiciózusabb új megállapodás kidolgozását javasolta. Az amerikai kongresszus két háza előtt elmondott beszédében a francia elnök hitet tett a liberális világrend megőrzése mellett, és támogatásáról biztosította a tervezett amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót. Emmanuel Macron beszédét többször taps és ováció szakította meg, és felállva, percekig tapsolták. A kongresszusban elmondott beszédével lezárult Emmanuel Macron háromnapos washingtoni vizitje. (MTI)
Kategóriák: Klubrádió

Április 26.

2018, április 25 - 18:45
Április 26. Csütörtökön Rózsa Péterrel indul a reggel, a Reggeli gyorsban egyebek mellett beszélünk arról, hogy van-e értelme a parlamenti munka bojkottjának, hogy Finnországban megbukott az alapjövedelem-kísérlet, és hogy a sarki jég hemzseg a mikroműanyagtól. A reggeli személlyel 9-re Sándor Iván író érkezik.
Kategóriák: Klubrádió

Politikai háború egy cuki pandás videó alatt

2018, április 25 - 18:11
Olyan dolgok befolyásolnak minket, amikre nincs igazából ráhatásunk, valamiképp elvesztíjük a vasósággal való kapcsolatot – mondta az álhírekkel kapcsolatban Rab Árpád médiakutató a Klubrádióban. A Corvinus docense arról is beszélt, minél többet használjuk a Facebookot, az annál jobban befolyásol minket, de a digitális kultúra tanulható, a segítségével pedig gyökeresen megváltoztatható az emberek élete.
Kategóriák: Klubrádió

Több tucat gyilkos sétál szabadon Magyarországon

2018, április 25 - 16:25
Majdnem évben marad néhány megoldatlan gyilkossági ügy, de nem lehetnek nyugodtak, akik eddig megúszták, mert bármelyik esetben történhet hirtelen fordulat. Sokan valószínű, akkor sem tudnának megnyugodni, ha biztosak lehetnének a nyomozás eredménytelenségében – mondta a Klubrádióban Kovács Lajos a rendőrség döglött ügyek osztályának egykori vezetője.
Kategóriák: Klubrádió

Tanulságos, amit Hódmezővásárhelyen talált a volt ellenőr

2018, április 25 - 13:03
Korrupcióra, valódi munkát nem végző, csak a hasznot lefölöző haveri cégek nyomaira bukkant az idén februárig fideszes vezetésű Hódmezővásárhelyen az új polgármester által megbízott egykori NAV-os revizor.
Kategóriák: Klubrádió

Atomalku: Amerika nem hisz Iránnak

2018, április 25 - 11:33
Továbbra sem tett le Irán a saját nukleáris fegyver kifejlesztéséről – gondolják Washingtonban, ezért az amerikaiak úgy látják, eljött az ideje az iszlám köztársasággal kötött nukleáris egyezmény felmondásának - mondta a Klubrádió által megkérdezett szakértő.
Kategóriák: Klubrádió

Április 25.

2018, április 25 - 11:26
Április 25. Van egy nő. Rendművész. Mindent, és még annál is többet tud arról, mi a titka az igazi rendnek. Na nem a politikai vagy társadalmi rendre utalok, hanem a fiókban, konyhában, könyvespolcon, kertben, táskában, gyerekszobában, gardrobszekrényben, gyógyszeres fiókban, íróasztalon, szóval az életünk legfontosabb helyein és helyszínein kialakítandó rendre. Hogy mitől lesz elviselhető, sőt élvezetes dolog élni, ülni, olvasni, főzni, gondolkodni, dolgozni, és így tovább. Kovács Dóra rendművész lesz a a Dobszerda vendége április 25-én.
Kategóriák: Klubrádió

Másképp akarnak angolul tanulni a magyar diákok

2018, április 25 - 10:33
Jóval több interaktív, gyakorlati típusú foglalkozásra vágynak az iskolai angol órákon a magyar tanulók – derült ki egy felmérésből. A kutatás azt is vizsgálta, hogy a tanulókat mennyire készítik fel az iskolai angolórák a magabiztos nyelvhasználatra. A megkérdezett diákok szerint kevéssé.
Kategóriák: Klubrádió

Bénultság a Tanítanék Mozgalomban

2018, április 25 - 10:18
Az újabb Fidesz-győzelem után új ötletek, módszerek kellenek az oktatási kérdésekkel foglalkozó Tanítanék Mozgalom továbbéléséhez. A legegyszerűbb üzeneteik sem jutottak el tömegekhez – erről beszélt a szervezetben dolgozó egyik tanár.
Kategóriák: Klubrádió

Kiutasítástól tart pesti tudósításai miatt egy német újságíró

2018, április 25 - 10:00
Az Orbán-kormányzat sajtóellenes viselkedéséről, megfélemlített magyarokról és a Fidesz gyűlölködésének várható hosszú távú hatásairól nyilatkozott a német közszolgálati médiának egy Budapesten dolgozó német riporter, Keno Verseck. Tamás Gáspár Miklós szintén a magyar közállapotokat elemezte, Orbán egyedülálló mély államáról írt egy baloldali amerikai lapban.
Kategóriák: Klubrádió

Április 27.

2018, április 24 - 21:58
A műsor témái április 27-én: Műfordítói pályázatot írt ki fiataloknak a Göncz Árpás Alapítvány - Gulyás Andrást, az alapítvány titkárát kérdezzük Bécsben egy svájci bank épületében magyar kortárs művészek alkotásaiból nyílt kiállítás - Kenessei András műértővel beszélgetünk róla Pest, Párizs, háztetők - kiállítás a Rugógyár Galériában, melynekvezetője, Iványi Bitter Brigitta művészettörténész lesz a vendég Senki sem tökéletes - francia vígjáték a Cirko Film forgalmazásában - Gyárfás Dorka filmkritikussal elemzünk
Kategóriák: Klubrádió

Április 27.

2018, április 24 - 21:52
Április 27. Az eheti adásban mindent megtudhatunk Kína vezetőjének életéről, politikájáról, avagy Hszi Csin-pingről mindent. Az adás vendége Matura Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének oktatója, Kína-szakértő. A világ urai – Szénási Sándor új műsora pénteken este héttől, és vasárnap este hattól.
Kategóriák: Klubrádió

Április 25.

2018, április 24 - 18:13
Április 25. Hallgassanak kedden is Reggeli gyorst, Pikó András vezeti, lesznek benne fontos dolgok. A reggeli személlyel Fodor Éva, a CEU rektorhelyettese érkezik, aki gender-szakértőként elmagyarázza, hogyan kell a nőknek helyesen kiegyezni a kormánnyal.
Kategóriák: Klubrádió

Április 24.

2018, április 24 - 16:16
Április 24. Magyarországon egy egyetemi adjunktus majdnem annyit keres, mint egy kezdő eladó az Aldiban, de nem csak a nevetséges keresetek miatt van baj a felsőoktatásban. Az orvoshiányt nevezte az egészségügyi ágazat egyik legégetőbb problémájának a Magyar Kórházszövetség elnöke. És mi hiányzik még, illetve inkább mi nem? Nyilvánosságra kell hozni a kórházi fertőzések adatait kórházankénti bontásban. Eddig miért kellet titkolni? Lassan több lesz az egyéni vállalkozó, mint a cég Magyarországon. A kényszervállalkozók országa lettünk? Elkezdődött az Európai Bizottság és a magyar kormány között az a tárgyalás, amelynek végén kiderül, mennyi pénzt veszít az ország a kormányfő vejének egykori érdekeltsége miatt. És még más érdekességek a világból. Esti gyors 18 órától Kárpáti Ivánnal!
Kategóriák: Klubrádió

Rossz példaként emlegeti Orbánt az amerikai professzor

2018, április 24 - 14:36
A jogvédő intézmények nem akarják észrevenni, hogy a régi stratégiával nem mennek semmire a populizmussal szemben. Nem csak a brutális rezsimek áldozatainak az emberi jogaira kell összpontosítani, hanem a szociális jogokra is – véli egy Yale-es professzor, aki egy Nyugaton rossz hírű ázsiai politikushoz hasonlította a magyar miniszterelnököt. Nemzetközi lapszemle a Klubrádióban, amelyben szó esett arról is, mi a közös a szingapúri és a magyar rezsimben.
Kategóriák: Klubrádió

Jöhet még újraszámolás a választás után hetekkel is

2018, április 24 - 13:39
Az NVB korábban minden újraszámlálást kérő ellenzéki beadványt elutasított a választások után, de ne nem biztos, hogy ezzel lezárult az ügy – véli a testület egyik tagja.
Kategóriák: Klubrádió

Bukott egyetemistákra céloz az iparkamara

2018, április 24 - 13:31
A GDP-növekedést veszélyeztető munkaerőhiányt a kereskedelmi és iparkamara elnöke szerint akár a a felsőoktatásból kieső fiatalokkal is enyhíteni lehetne.
Kategóriák: Klubrádió

Nem mindegy, milyen ajándékot kapott Semjén

2018, április 24 - 13:21
A Transparency International Magyarország szerint a NAV-nak és a rendőrségnek is vizsgálnia kellene Semjén Zsolt vadászatát, valószínű ugyanis, hogy a miniszterelnök-helyettesnek közterhet kellett volna fizetnie az ajándék után.
Kategóriák: Klubrádió

Oldalak