Budai Liberális Klub

Feliratkozás Budai Liberális Klub hírcsatorna csatornájára Budai Liberális Klub
Liberálisok, liberálisoknak, liberálisokról. Tiszta beszéd hetente.
Frissítve: 2 óra 14 perc

László Róbert: húsz éve az a kérdés, hogy szereti-e Ön Orbán Viktort, vagy sem

2017, december 16 - 22:58
[Budapest Beacon HU on SoundCloud] Vona Gábort a saját pártja fogja szétszedni, ha nem nyeri meg a 2018-as választást, számára tehát óriási a tét – mondja László Róbert. Ennek megfelelően rajta és a Jobbikon látszik a győzni akarás, az ellenzéki oldal zöme azonban – így például Karácsony Gergely is – csak a túlélésre játszik. Most úgy tűnik, a kormánypártoknak nincs kihívója, mégis úgy csinálnak, mintha „az életükért küzdenének”, valószínűleg tudják, hogy van félnivalójuk. A Political Capital választási szakértője szerint talán éppen amiatt, hogy, bár átfogó megállapodás már nem lesz az ellenzéki erők között, az továbbra is benne van a pakliban, hogy az utolsó hetekben többen is visszaléptetik majd jelöltjeiket egymás javára, így a Fidesz akár jelentős mennyiségű egyéni kerületi mandátumot is veszíthet. A fő kérdés ugyanis, ahogy már hosszú ideje, ma is az, hogy „szereti-e Ön Orbán Viktort?”. Ha erre a kérdésre „nem” a válasz, akkor az már másodlagos kérdés, hogy a Fidesz egyéni jelöltjének esélyes kihívója melyik párthoz tartozik.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Orbán Viktor rádöbbentette az egyszerű állampolgárt, hogy ő, mint civil „veszélyes” 

2017, december 16 - 21:57
[Szabad Pécs - Babos Attila] Mindazok, akik Pécsett a civilek és a demokrácia mellett álltak, és tüntetni mentek, a család és a barátok közt választották ezt a programot, illetve vitték el oda a családjukat és/vagy a barátaikat. Advent idején egy szombat este ugyanis ennek lenne a helye – ha nem élnénk különleges időket.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Nyugdíj: egy egész generációnak kell benyelni a békát

2017, december 16 - 21:21
[Politis - Holtzer Péter] Húsz-harminc év múlva egyáltalán nem azok az emberek fognak élni és folyamatokat meghatározni, mint akik ma – sok mindenhez hasonlóan ez a nyugdíjprobléma egyik alapja is.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Irgalmatlan szívatás lett a Microsoft és magyar partnerei szakításából

2017, december 16 - 21:11
[24.hu - Spirk József, Vitéz F. Ibolya] A szoftvervállalatnál annyira berágtak, hogy még a magas szintű NER-kapcsolatok sem számítottak: egy 20 milliárdos tender közepén zárták ki a magyar partnercéget a Microsoft-üzletből.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

„Kiátkozzák” a Soros-civileket Debrecenből

2017, december 16 - 20:23
[Cívishír.hu] Debrecen elöljárói, a három parlamenti képviselő, Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László, illetve a város első embere, Papp László polgármester hétfőre hívta össze a helyi sajtó képviselőit.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Vona: Orbán a szabadságharcost játssza, közben lop és hazudik

2017, december 16 - 20:12
[24.hu - Molnár Zoltán, Zalavári Noémi, Karancsi Rudolf] Szemetelő esőben tüntetett a Jobbik a Fidesz-székháznál.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Kósa Lajos sejlik fel az ukrán munkaerő importja mögött

2017, december 16 - 19:38
[Magyar Nemzet - Kovács Áron] Az ukrán munkaerő toborzására adott állami százmilliók nyoma Kósa Lajos tárca nélküli miniszterig vezet – állítja Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, aki a csütörtöki „korrupcióinfón” számolt be a részletekről. Közvetve, de történet elvezet Czeglédy Csaba korábbi szocialista politikus büntetőügyéig is, akinek a bűnösségét a kormánypártok példátlan módon országgyűlési határozatba foglalták már az első bírósági tárgyalás előtt.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Visszavonta a főváros a Római-parti mobil gát engedélykérelmét, egyelőre biztosan nem épül semmi

2017, december 16 - 18:30
[Átlátszó blog - Becker András] December 14-én kelt határozatával az eljáró hatóság megszüntette a Rómaira tervezett mobil gát vízjogi engedélyezési eljárását. Ezzel a part közvetlen fenyegetettsége megszűnt, és megnyílt a lehetőség egy józanabb árvízvédelmi megoldás kialakítására.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Megvan az egymilliomodik honosított határon túli magyar

2017, december 16 - 18:22
[168 óra] Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük – hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja ünnepélyes állampolgársági eskütételén. 
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Orbán veszélyes, abszolút könyörtelen politikus

2017, december 16 - 18:14
[Városi Kurír] Kim Lane Scheppele aFidesz szemében valószínűleg egyike a Soros ügynököknek, hiszen aki nem narancsszínben látja a világot, az csak fizetett bérenc lehet.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

2017, december 16 - 18:05
[Magyar Nemzet - Tompos Ádám, Schuszter Csaba] Sok mindenből lehet következtetni az ország kettéosztottságára. Mi most kizárólag egy adatsort vettünk ehhez: azt néztük meg, hogy miként oszlott el a Belügyminisztérium által kiutalt szociális tüzelőanyag. Megvizsgáltuk városonként, járásonként, megyénként, régiónként – és a rönkök riasztó aránytalanságról meséltek. Magyarország északkeleti csücskéből olyan történeteket hallottunk, amelyekből kiderült, hogy a mennyiség is éppen csak több a semminél.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Simicska Lajos legendás irodája előtt vonult fel a Fidelitas, pont ott, ahonnan évekig irányították a Fidesz gazdasági hátországát

2017, december 16 - 18:03
[444 - Urfi Péter] A Jobbik tiltott finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón megkérdeztük tőlük, hogy ezt így mégis hogy.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Tűz és víz koalíciója, avagy Heller Ágnes és Lendvai Ildikó vitája

2017, december 16 - 15:53
[168 Óra - Ónody-Molnár Dóra] Heller Ágnes filozófus a kormánybuktatás előfeltételének tartja a Jobbikkal való egyeztetést, Lendvai Ildikó szocialista politikus tagadja ennek szükségességét, sőt: álláspontja szerint egy esetleges sikeres együttműködés után az új kormány meg sem tudna alakulni, a Jobbik pedig – Vona Gábor tetszetősnek tűnő nyilatkozatai ellenére – semmiben sem különbözik a Fidesztől.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

„Akkor kétségbeesettnek látszottál, most pedig kétségbeejtően engedelmesnek" – így ír Páva Zsoltról élete első nyílt levelében Bretter Zoltán

2017, december 16 - 12:37
[Szabad Pécs] Bretter Zoltán egyetemi oktató, egykori Szabad Demokrata pécsi országgyűlési és városházi képviselő, volt pécsi alpolgármester is megszólalt, nyílt levelet fogalmazott meg Páva Zsoltnak címezve, a civileket megbélyegző pécsi városházi nyilatkozat miatt. Ennek sem fog örülni Páva Zsolt. 
Kategóriák: Budai Liberális Klub

„Önök dicstelen végrehajtóivá váltak a kormánypárt legvisszataszítóbb kampányának” – Kőkemény kiáltvánnyal és petícióval tiltakoznak neves közéleti személyiségek a Fidesz pécsi gyülőlet-nyilatkozata ellen

2017, december 16 - 12:36
[Szabad Pécs] Olyan neves, Pécshez kötődő közéleti személyiségek is az asztalra csaptak pénteken a csütörtökön elfogadott pécsi „Soros-ellenes” nyilatkozat miatt, akik csak ritkán szólalnak meg közéleti-politikai kérdésekben, főleg ilyen keményen, értesült a hírről a Szabad Pécs. Závada Pál és Parti Nagy Lajos is az aláírók közt van.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

9,5 milliárdos mentőcsomagot dobott Pécsnek a kormány

2017, december 16 - 12:34
[OK! PÉCS - Vastagh Gábor] Cserébe a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át a város számláit, és a MÁK egy embere is csak Péccsel foglalkozik majd a jövőben, közvetlenül is irányítva a város pénzügyeit.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Trump Amerika érdekei ellen döntött – Budapest egyedül maradt Európában

2017, december 16 - 11:39
[Privátbankár - Káncz Csaba] Trump lépése Jeruzsálemről számos ponton megy szembe Amerika diplomáciai és nemzetbiztonsági érdekeivel. Akkor most Budapest az EU-ban egyedüliként fogja követni Trumpot és helyezi át nagykövetségét Jeruzsálembe? Halkan kérdezzük meg azt is, hogy miképpen fog alakulni ezek után Orbán és Erdogan példátlanul szoros viszonya?
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Velünk maradt a kvótahiszti

2017, december 16 - 10:42
[444 - Magyari Péter] Az EU-csúcson mindenki befeszült, még fél évig napirenden lehet tartani a kötelező kvóták elvét. Alig van esély arra, hogy tényleg legyen ilyen szabály, de jövőre is lehet még riogatni vele.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Ijesztő a különbség a multik és a magyar cégek között

2017, december 16 - 10:34
[G7.hu - Jandó Zoltán] A multiknál dolgozó szűk 690 ezer ember több értéket termet, mint a magyar tulajdonú vállalkozások közel kétmillió alkalmazottja.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Eurostat: A magyarok harmada súlyos nélkülözésben él

2017, december 16 - 10:13
[Index - Domschitz Mátyás] Csak Romániánál, Bulgáriánál és a görögöknél teljesítünk jobban.
Kategóriák: Budai Liberális Klub

Oldalak